Dejtingtips

Har du inte dejtat online tidigare så undrar du säkert hur det egentligen går till, vilken sidan man ska välja och vad man ska tänka på. Här har vi listat några snabba dejtingtips som kan vara bra att veta innan du drar igång. Vi har hämtat inspiration från Marie Habergsbok ”Nätdejting – Allt du behöver veta”.

Nätdejting växer – Varför växer det? Kan det faktiskt fungera? Idag är det jättevanligt att söka kärlek på dejtingsidor. I Sverige finns det mängder med lyckliga par som hittat varandra genom internet. Även media uppmärksammar nätdejting numera.

Ladda upp en profilbild på dig – En bild säger mer än tusen ord. Att ha en profilbild ger dig mycket större chans att bli kontaktad. Ett antal undersökningar har visat samma sak, en bild kan faktiskt ge upp till 80% fler meddelanden.

Prova olika bilder – Du har förmodligen ett flertal bilder på dig själv i mobilen eller på datorn. Ett hett tips är att byta profilbilden då och då, så kanske du märker att vissa bilder ger mer uppmärksamhet än andra. När du hittat den perfekta bilden som funkar bäst så går du all-in på den bilden för att maximera dina svar.

Man bör ändå byta bild då och då för att locka återkommande besökare till dejtingprofilen. Människor är jättebra på att känna igen bilder, och om någon har besökt din profil en gång, så är chansen stor att hen inte kommer tillbaka. Om du istället varierar profilbild, så är chansen stor att personen besöker din profil igen.

Testa olika dejtingsidor – Man märker även på dejtingsidorna att Sverige ligger i framkant när det gäller teknikutvecklingen. Större sajter har enkla gränssnitt och mängder med moderna funktioner, de flesta har även stöd för dejting direkt i mobilen. Hitta rätt sajt genom att prova runt lite.

Alla svenska dejtingsidor har en så kallad gratis registrering, vilket betyder att du kan prova hur många du vill utan att betala en enda krona. Spana in de största sidorna först, där finns de seriösaste singlarna.

Tro på dig själv och var positiv – Som med allt annat så ökar chanserna för ett bättre resultat om du har en positiv attityd. Tro på dig själv och visa detta i dejtingprofilen att du ser ljust på framtiden och livet.

Var alltid ärlig – Ärlighet vara alltid längst, även vid dejting online. Många vill säkert skriva något extra som kanske inte är sant, då är det bäst att heller inte göra det. Det är inte schysst mot andra medlemmar och för det andra kan du riskera att bli avslöjad i framtiden.

Säkerheten först – Vid nätdejting ska du aldrig ge ut person- och kontaktuppgifter till andra medlemmar. Tänk noga innan!

Första dejten – Välj en plats du känner dig bekväm på så du enkelt kan lämna platsen om du känner dig obekväm eller om det inte känns rätt. Vi rekommenderar att du läser mer om nätdejting och säkerhet innan du träffar någon.